Lights

СИСТЕМИ ЗА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ ОТ GIACOMINI


Подложки за подово отопление SPIDER с намалена височина

Подходяща при реновиране на сгради и ново изграждане

podlogka-za-podovo-otoplenie-s-namalena-visothinaПодложките за подово отопление от серията KLIMA RENEW са проектирани за да се задоволи растящата необходимост от инсталиране на лъчиста подова система с много намалени височини: идеалното решение за изискванията при ремонт на помещение. Панелът за подово отопление R979S е с усилена полипропиленова решетка. Лъчистите подови системи с панели Spider имат намалена височина, което предлага големи предимства при ремонтни дейности.

Патентованата геометрия използва триизмерна решетка, за да държи тръбата здраво на място по време на операциите по полагане и да я вгражда напълно в замазката, за да се гарантира равномерно разпределение на температурата с ниска степен на топлинна инерция към системата за подово отопление. Иновативната перфорирана издатина прави този панел подходящ за замазки на пясъчна и бетонна основа, както и за саморазливни замазки.

Благодарение на повишената устойчивост на утъпкване, монтажниците могат да поставят тръбата без риск от смачкване.

R979G термоформован изолационен панел от EPS с графит

Подходящ при изграждане на нови подови инсталации

izolacionni-paneli-za-vodno-podovo-otoplenieТермоформован изолационен панел R979G за лъчисти подови системи. Състои се от експандиран полистирол (EPS) с графит и защитен слой от черен термоформован полистирол. Комбинацията от тези два елемента и техните характеристики осигуряват на подложката за подово отопление устойчивост на утъпкване и деформация много по-голяма от традиционните термоформовани панели за подово отопление.

Специалната конфигурация на термоформованата издатина позволява стабилно захващане на тръби за подово отопление с външен диаметър 16-18 мм.

Системите, използващи панели за подово отопление R979G и периферната лента K369, се отличават с висока производителност, намалена инертност /бързо затопляне/ при стартиране на отоплението и отлични звуко и шумоизолационни свойства.

Тръби за подово отопление

Полиетиленови тръби за подово отопление

trybi-i-paneli-za-podovo-otoplenie

GIACOMINI е водещ световен производител на продукти за подови и радиаторни отоплителни инсталации, притежаващ множество патенти и иновации в областта на отоплителните инсталации.

Тръбите, през които преминава водата от отоплителната инсталация, играят ключова роля в отоплителни системи. Инженерите и проектантите предпочитат пластични тръби за съвременните инженерни инсталации, защото предоставят много по-повече ползи, независимо от ниския им коефициент на проводимост:

• висока и дълготрайна надеждност, тоест механична устойчивост на стрес от температура и налягане

• без корозия

• голяма гъвкавост при монтажа: гъвкавите тръби позволяват лесно да създават кръгови и спираловидни излъчващи серпентини

• ниска цена, тъй като производственият капацитет на съвременните инсталации непрекъснато нараства.

Гамата лъчисти тръби на Giacomini включва:

• PE-X тръби от омрежен полиетилен

• PE-RT тръби от полиетилен с повишена температурна устойчивост

• PB тръби от полибутилен

• PEX /Al /PEX Многослойни тръби с алуминиева вложка.


ЦЕНОВИ ЛИСТИ 2022 ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ

Системи за подово отопление GIACOMINI

sistemi-i-paneli-za-podovo-otoplenie

KLIMA NEW BUILDING SYSTEM - система от панели и подложки за подово отопление при ново строителство. Системата се характеризира с бързина и лекота на съединяване на панелите и позициониране на тръбите.

Предлаганият от фабриката широк спектър изолационни панели за подово отопление спрямо дебелина и различните системи на редене на тръбите, покриват и най-разнородните изисквания на потребителите.

Тръби за подово отопление GIACOMINI

pex-al-pex-trybi-za-podovo-otoplenie-i-materiali

R996T GIACOTHERM тръби от PE-Xb (полиетилен със степен на омрежване повече от 70%) могат да се използват за разпределение на вода в отоплителни и/или охладителни подови инсталации. R996T тръби за подово отопление съчетават редица свойства на тръбите от синтетични материали като голяма гъвкавост, висока якост, лесен и бърз монтаж, малки остатъчни напрежения след приключване на монтажа, отлични физико-химични характеристики и добър външен вид.

Колектори за подово отопление GIACOMINI

ceni-na-kolektori-i-pompeni-grupi-za-podovo-otoplenie

Независимо от типа инсталация – радиаторна, конвекторна или подова, колекторите са най-важният елемент и отговарят за правилното разпределение на дебита на топлоносителя до всеки един консуматор, кога да работи или не работи и каква температура да се поддържа за всеки един отоплителен кръг. Колекторите могат да бъдат с дебитомер, с възможност за монтаж на електрическа задвижка или само със спирателен кран.

Технически каталози GIACOMINI

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КАТАЛОГ ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ GIACOMINI

katalog-za-materiali-za-podovo-otoplenie

Радиацията е най-естественият физически принцип за предаване на горещо и студено и, следователно, повече уважение към здравето и благополучието на човека. Всички наши лъчисти подови системи са вдъхновени, в тяхната концепция, по този принцип. И всички те са проектирани и произведени изцяло от GIACOMINI.

ТЕХНИЧЕСКИ КАТАЛОГ ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ GIACOMINI

katalog-za-sistemi-za-podovo-otoplenie

Равномерното разпределение на топлината в помещението, липсата на въздушни течения, без видими уреди отдаващи топлина, събиращи прах и заемащи място, правят подовото лъчисто отопление желаният избор за отопление.

Енергийната ефективност и приятната лъчиста топлина правят инвестицията в подовото отопление на GIACOMINI необходимост за съвременните жилищни и търговски помещения.

Подово лъчиста система СПАЙДЕР R979S

panel-za-podovo-otoplenie-r979s

Панелът за подово отопление R979S представлява усилена полипропиленова решетка, която играе ролята и на арматурен скелет на замазката като увеличава нейната товароносимост и здравина.

Лъчистите подови системи с подложка за подово отопление Spider имат значително по-голямо бързодействие при първоначално загряване. Намалената обща височина на плоскостта, предлага големи предимства при ремонтни дейности.

Изолационен панел за подово отопление R979G

izolacionen-panel-za-podovo-otoplenie-r979g

Подложката за подово отопление R979G за подово отопление освен запазването на топлината, осигурява и повишена звукоизолираща защита. Добавеният графит подобрява изолационните свойства на подложката. Изолационният панел R979G е с повишена устойчивост на смачкване и деформиране.

Изолационен панел за подово отопление R979N

izolacionen-panel-za-podovo-otoplenie-r979n


Използването на изолационния панел R979N е от голямо значение за запазването на топлината, акамулирана от системата и насочването и към пода на отопляваното помещение. Тази подложка за подово отопление позволява полагането на тръбите за подово отопление диагонално.

ДОБАВКА ЗА ЗАМАЗКА ЗА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ GIACOMINI К376

plasifikator-za-zamazka-za-podovo-otoplenie

К 376 е концентрирана висококачествена добавка за замазка за подово лъчисто отопление, предназначена за разреждане на замазка при полагане на подова система за отопление и охлаждане.

Течноста придава на замазката свойствата пластичност и повишена саморазливност. Използването на течноста спомага за безпроблемното и сигурно запълване на празнините между покритието и тръбите, като по този начин избягваме образуването на въздушни слоеве, влошаващи значително ефективността на подово лъчистото отопление.

РЕГУЛИРАЩ КОМПЛЕКТ ЗА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ

regulirasht-komplekt-za-podovo-otoplenie

Системите за подово отопление обезпечават комфорта в помещенията, при много ниска външна температура, също както класическата система с радиатори. Комфортната среда, която при система с радиатори се създава при температура 20° С, а с подовото отопление се обезпечава при 18° С, вследствие на което избягваме загубите през стените, свързани с разликата между външната и вътрешната температура. Системата с подово отопление, както и всяка друга правилно проектирана система, трябва да има две нива на регулиране - централно и във всяко едно от помещенията.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТЕРМОСТАТИЧНИ ГЛАВИ GIACOMINI

polibutilenovi-trybi-za-podovo-otoplenie-s-kislorodna-zashtita

За поддържане на оптимални комфортни условия и намаляване разходите на енергия за отоплителната инсталация е необходим точен контрол на стайната температура. Това се постига с използването на термоелектрически задвижки с ниска консумация на енергия или термостатични глави със сензорен елемент.