Lights

СФЕРИЧНИ СПИРАТЕЛНИ КРАНОВЕ ЗА ВОДА И ГАЗ, ШИБЪРНИ КРАНОВЕ GIACOMINI

Качествени спирателни кранове GIACOMINI

Нови иновативни сферични спирателни кранове

spiratelen-kran-giacominiСферичните спирателни кранове Giacomini са проектирани за постигане на висока механична устойчивост, минимизиране на пространствата, натоварена и гарантирана работа дори при много високо работно налягане. Използваните материали са идеални за безопасно приложение в инсталации за топла и студена вода, хранителни течности, газове, въглеводороди, сгъстен въздух и суха наситена пара.

Вътрешният вал, защитен от неплътности, е напълно функционален за използване във вътрешни и външни газо-разпределителни мрежи. Благодарение на наличието на широка гама, Вие ще намерите идеалното решение за всяка нужда!

Традиционните сферични спирателни кранове запазват типичните характеристики на производството на Giacomini, което от края на 50-те години на миналия век гарантират качеството и непрекъснатото подобряване на материалите и производствените процеси, резултат от десетки години опит.

Например, сферата DADO® е изключителен патент на Giacomini, който направи революция в света на сферичните спирателни кранове.

sferitchen-spiratelen-kran-dado-giacominiНеговата затваряща сфера е с "кубична" форма, която гарантира елиминирането на замърсяванията (примесите, присъстващи в течността) в уплътняващите точки, което изключва възможност за повреда на уплътненията по време на операциите по отваряне и затваряне. Те се отлагат върху плоската повърхност на сферата и впоследствие се отстраняват от потока на флуида.

Малкият контакт между кубичният затварящ елемент и уплътняващите точки намалява триенето между частите и следователно въртящия момент за маневрирането на клапана е по-нисък с 15%-20% в сравнение с традиционната сфера. Съвместният ефект на тези фактори водят до удължаване на полезния живот на PTFE уплътненията, с което ресурсът на спирателния кран се увеличава значително.

Спирателни кранове със стандартно и пълно пропускане

Разнообразие от качествени спирателни кранове

dado-sferitchen-spiratelen-kran-giacominiТрадиционните затварящи сфери са монтирани на сферичните спирателни кранове от сериите R250D, R850 и R780, докато сферата DADO® са монтирани на спирателните кранове от сериите R910 и R950.

Сферичните кранове със стандартно пропускане се характеризират със свободно сечение не по-малко от 75% от тази на тръбата, на която те трябва да бъдат монтирани. Сферични кранове с максимално пропускане гарантират сечение за свободно преминаване, еквивалентно на тръбата.

Спирателните кранове от серията R250D имат стандартен отвор, докато сферичните вентили от сериите R780, R850, R910 и R950 имат пълно пропускане.

Гамата сферични спирателни кранове на GIACOMINI

Усилени /тежка серия/ GIACOMINI сферични спирателни кранове

Усилената серия включва сферични спирателни кранове от гамата R950 и R951. Те се различават по своите високо якостни параметри, гарантирани от дебелините на стените, по-големи от всички други сферични кранове Джакомини.

Сферични спирателни кранове за вода W-серия GIACOMINI

Сферичните кранове от серия W, в съответствие с европейския стандарт EN 13828, демонстрират грижата, която Giacomini осигурява при водопроводите за питейна вода за битови нужди.

Сферичните вентили от сериите R250W и R950W, са сертифицирани от немския институт DVGW. Те се характеризират със спазването на строги критерии за дизайн и производство, а в долната част на тялото на спирателния кран има малък отвор, който гарантира постоянна подмяна на водата, която по време на отварящи и затварящи операции неизбежно се отлага в пространството между сферата и корпуса на спирателния вентил. Тази постоянна обмяна на вода е от съществено значение за предотвратяване образуването на бактерии (феномен типично за застояли води).

Сферичните кранове от серия W се характеризират със зеления цвят на управляващата ръкохватка.

Сферичните вентили R250D и R250W предлагат широка гама от видове свързвания, с различни работни елементи, със или без кран за източване или отвор за температурна сонда. Тези спирателни кранове имат традиционната спирателна сфера със стандартен отвор.

Сферичните кранове R285 имат фланец със специален профил, който позволява вмъкването им в гайката за връзка към помпата. В допълнение, тези клапани са оборудвани с удължен вал, който позволява ръкохватката (дълга или къса) да може да маневрира, без да пречи или да се повреди дебелината на изолацията. Тези сферични кранове имат спирателни сфери със стандартен отвор.

R850 е сферичен вентил с пълно пропукане. Предлага се във вариант с женски връзки и с няколко варианта на ръкохватка или във вариант за компресионни фитинги.

R910 И R910W СПИРАТЕЛНИ КРАНОВЕ DADO® с пълен отвор

Сферичните кранове R910 и R910W имат широка гама от типове връзки, с къси или дълги ръкохватки, с или без дренажен изпускателен кран. Тези сферични вентили имат DADO® спирателни сфери с пълен отвор на пропускане на флуида.

Ъглови спирателни сферични кранове R780 се използват главно в приложения, където има връзка със стенни връзки. Предлага се широка гама от видове връзки, с елементи на маневриране на лост или на пеперуда и с традиционна пълно проходна сфера.

СФЕРИЧНИ СПИРАТЕЛНИ КРАНОВЕ ЗА ИЗМЕРВАЩИ УРЕДИ

Сферичните кранове за измервателни уреди /водомери, топломери и газомери/ се използват за прехващане на преминаването на течности към измерваните инсталации - разходомери, водомери, газомери и топломери. Тези клапани имат разхлабена гайка, снабдена с малки кръгли отвори, които позволяват свързването на всякакъв вид измервателни уреди с плоско чело на свързващата част, което предлага възможност за добавяне на всякакъв вид уплътнения.

Нормална работа до 60 kPa за нисък дебит и до 150 kPa за висок дебит

Газови сферични кранове, отговарящи на EN 331:2015.

Същото качество, повишена безопасност.

GIACOMINI рационализира гамата от сферични спирателни кранове за газови приложения с две чисто нови специални серии:

• GA сферични кранове, сертифицирани по EN 331:2015, клас A, без изискване за устойчивост на висока температура

• GB сферични кранове, сертифицирани по EN 331:2015, клас B, с устойчивост на висока температура на задействащ механизъм (команден лост). Тези клапани са устойчиви на високи температури (изпитвани в случай на пожар): налягане 0,1 bar или 100 mbar, 650 °C за 30' с отворен клапан и затворен изход.

ЦЕНОВА ЛИСТА 2022

Цени на сферични и шибърни спирателни кранове GIACOMINI

price-spiratelni-kranove-giacomini


Широката гама от сферични спирателни кранове на GIACOMINI предоставя сигурна възможност за избор на правилното решение за всяка необходимост от спиране на флуида.

ЦЕНОВА ЛИСТА


Технически каталози спирателни кранове GIACOMINI

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КАТАЛОГ
СПИРАТЕЛНИ КРАНОВЕ GIACOMINI

spiratelni-kranove-katalog-giacomini


Отличителни характеристики на спирателните кранове GIACOMINI

Вентилите Giacomini се отличават с уникален дизайн на уплътнението на ствола. В крановете са използвани четири уплътнения - чифт уплътняващи пръстени FKM и две тефлонови плоски уплътнения за защита от удар и намалено триене при завъртане на болта.

Двойното уплътнение осигурява херметичност на съединението през целия живот на клапана, без необходимост от подмяна или ремонт на връзката. Такава неразделима връзка ви позволява да фиксирате закрепващата гайка на дръжката с пластмасово уплътнение и да инсталирате специален холографски стикер за защита от фалшиво копиране.

Интернационален каталог


ТЕХНИЧЕСКИ КАТАЛОГ
СФЕРИЧНИ СПИРАТЕЛНИ КРАНОВЕ

sferitchni-spiratelni-kranove-katalog-giacomini


Сферичните спирателни кранове Giacomini са проектирани да осигуряват високо механично съпротивление, минимизиране на необходимото пространство и гаранционна експлоатация с много високо работно налягане.

Те намират широко приложение и са подходящи за системи за гореща и за студена вода, битова вода, газове, въглеводороди, сгъстен въздух и суха наситена пара.

Широката гама от продукти предоставя правилното решение за всяка нужда.

GIACOMINI