termopompi-Compress-3000-AWS-i-Compress-6000-AW-bosch

ТЕРМОПОМПИ ВЪЗДУХ-ВОДА И КЛИМАТИЦИ BOSCH


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕРМОПОМПИ И КЛИМАТИЦИ BOSCH

Термопомпи въздух-вода BOSCH

termopompi-Compress-3000-AWS-i-Compress-6000-AW Термопомпите на Bosch впечатляват с иновационна, ефективна и надеждна технология. Висококачествените материали, внимателната обработка и обмислената до най-малки подробности техническа концепция са основата, на която термопомпите въздух вода на Bosch Ви снабдяват в продължение на много години сигурно и комфортно с топлина и топла вода.

Термопомпите въздух-вода са идеално решение както при новото строителство, така и при модернизацията. За новото строителство с подово отопление са достатъчни по-ниски температури на флуида. Ако термопомпата въздух-вода трябва да замени съществуващо отопление с радиатори, трябва да се насочите към по-високи температури на флуида. Топлата вода за битови нужди може да се произвежда с обемен бойлер със серпентина присъединена към термопомпата.

Термопомпа въздух-вода Compress 6000 AW BOSCH

termopompа-za-otoplenie-cenaИнверторна термопомпа с интелигентно гъвкаво размразяване и контрол на оборотите на вентилатора: за разлика от конвенционалните термопомпи въздух-вода, Compress 6000 AW не се нуждае от размразяване при външна температура под 5 °C. Това осигурява значителна икономия на енергия и допълнителен комфорт на потребителите.

Термопомпа Compress 6000 AW въздух-вода е изцяло нова - от начало до край. Без никакви компромиси, комбинирани са най-модерните енергийно ефективни компоненти с интелигентна електроника за максимум ефект. Например, за върховата си ефективност, термопомпата не само ползва енергията от въздуха, но и отделяната топлина от електронните компоненти!

COP (A7W35 стандарт EN14511) до 5,1 и SCOP до 4,84 (според типа). Работен диапазон на термопомпата при външна температура от -20 до +46 °C. Инверторна технология. Максимална температура на подаваната вода за отопление до 62 °C.

Термопомпа въздух вода Compress 3000 AWS BOSCH

termopompa-priceТермопомпа въздух вода Compress 3000 AWS включва външен и вътрешен модул. Двете тела са свързани с линията на хладилния агент. Новата система термопомпи е с модулиращ външен модул, така че подаваната мощност от помпата на отоплението винаги е адаптирана към топлинното потребление на системата и подгряването на БГВ е осигурено по всяко време. Предлагат се два варианта на вътрешния модул за монтаж на стената: за един или за два енергийни източника /хибридна термопомпа/.

Термопомпа Bosch Compress 3000 AWS се предлага като стандартно оборудване и за отопление, и за активно охлаждане. Благодарение на вътрешната помпа, отоплителният кръг може да се свърже директно с термопомпата. Отоплителният кръг е оборудван с интегрирана високо ефективна помпа, предпазен клапан, датчик за налягане и обезвъздушител.

Висока ефективност, COP до 4,8 (съгласно стандарт A7/W35 EN14511). Термопомпата може да работи дори при външна температура -20 °C. Модулация на мощността с помощта на инвертор. Максимална температура на подаваната вода за отопление до 55 °C.

Хибридни термопомпи Compress 6000 AWS и Compress 3000 AWS

С хибридните термопомпи Compress 6000 AWS и Compress 3000 AWS можете да оптимизирате разходите си за отопление. Когато добавите хибридната термопомпа въздух вода към Вашата отоплителна инсталация, винаги ще можете да използвате по-евтината енергия като предварително в менюто зададете актуалните цени на електрическата енергия и цената на горивото, което използвате /газ, нафта или пелети/. Термопомпата автоматично ще избере с кой тип гориво да работи според най-ниската в момента цена и метеорологичните условия.

Термопомпата въздух вода има възможност за надграждане на Вашите инсталации и освен за отопление, термопомпата може да се използва и за охлаждане на жилището и подгряване на топлата вода със соларни панели.

Обща информация за битовите климатици BOSCH

klimatici-bosch Климатиците сплит система от серията Climate на Bosch са с функция и за отопление, и за охлаждане. Ето защо те са перфектното решение не само за горещи дни с външни температури до 50°C, но и създават комфортна атмосфера в дома ви при хладно време. Подходящите филтри подобряват качеството на въздуха и премахват микробите и други нежелани вещества от въздуха в помещението.

Марката Bosch е символ на високо качество. Естествено и серията Climate също съответства на това изискване. Климатикът работи съвсем тихо. В края на краищата, климатичната ви система не трябва да безпокои съседите. И компактният дизайн е качествена характеристика: уредът заема минимално пространство в дома ви. Така много полесно ще му намерите подходящо място.

ЦЕНОВА ЛИСТА 2022 ТЕРМОПОМПИ ВЪЗДУХ ВОДА И КЛИМАТИЦИ BOSCH

Tермопомпи въздух-вода Compress 3000 AWS и Compress 6000 AW

price-termopompi-Compress-3000-AWS-i-Compress-6000-AW

Посрещнете комфорта, който може да почувствате, но за който никога не Ви се налага да мислите. Решение за най-суровите климатични условия от Швеция с термопомпа въздух-вода BOSCH.

По време на нормален режим на работа, термопомпата въздух-вода винаги осигурява повече отоплителна или охлаждаща енергия от консумираното електричество.

Битови климатични системи BOSCH

price-termopompi-Compress-3000-AWS-i-Compress-6000-AW

Ако искате апартаментът или къщата ви да бъдат приятно климатизирани, серията Climate на Bosch е най-доброто решение за вас. С тази климатична система без никакви усилия ще си осигурите приятни и здравословни условия на живот през цялото време. Открийте технологията за живота, която превръща дома ви в комфортен оазис само с натискане на един бутон.

Информационни брошури за термопомпа въздух вода

Колко ток плащате с термопомпа Compress 6000 AW?

vaprosi-termopompi-Compress-3000-AWS-i-Compress-6000-AW

Каква термопомпа въздух-вода да избера?

Как работи термопомпата?

Доволни ли сте от термопомпа въздух вода Compress 6000 AW BOSCH?

Колко ток плащате с термопомпа Compress 6000 AW?

Подово отопление с термопомпа въздух вода?

Tермопомпи Compress 3000 AWS и Compress 6000 AW

katalog-termopompi-Compress-3000-AWS-i-Compress-6000-AW

Термопомпите Ви дават възможност да използвате безплатно като топлина енергията от земята, подпочвената вода или въздуха. При това те са изключително ефективни: само с 1 kW електричество могат да се произведат до 5 kW топлина – според коефициента на производителност.

Битови климатици BOSCH

katalog-klimatici-bosch

Уредът е по-лесен за управление, отколкото си мислите. Наред с многобройните предварителни настройки, удобните функции „Тих режим“, „Следвай ме“, самопочистването и автоматичните функции „модулиращ температурен контрол и контрол на въздушния поток“ допринасят за потребителския комфорт.