termopompa-voda-vyzduh-compress-6000-bosch

Термопомпи въздух-вода и климатици BOSCH


Информация за термопомпи BOSCH

Термопомпи въздух-вода BOSCH

termopompa-vyzduh-voda-bosch Термопомпите на Bosch впечатляват с иновационна, ефективна и надеждна технология. Висококачествените материали, внимателната обработка и обмислената до най-малки подробности техническа концепция са основата, на която термопомпите въздух вода на Bosch Ви снабдяват в продължение на много години сигурно и комфортно с топлина и топла вода.

Термопомпите въздух-вода са идеално решение както при новото строителство, така и при модернизацията. За новото строителство с подово отопление са достатъчни по-ниски температури на флуида. Ако термопомпата въздух-вода трябва да замени съществуващо отопление с радиатори, трябва да се насочите към по-високи температури на флуида. Топлата вода за битови нужди може да се произвежда с обемен бойлер със серпентина присъединена към термопомпата.

Термопомпа въздух-вода Compress 6000 AW BOSCH

termopompа-za-otoplenie-cena Инверторна термопомпа с интелигентно гъвкаво размразяване и контрол на оборотите на вентилатора: за разлика от конвенционалните термопомпи въздух-вода, Compress 6000 AW не се нуждае от размразяване при външна температура под 5 °C. Това осигурява значителна икономия на енергия и допълнителен комфорт на потребителите.

Термопомпа Compress 6000 AW въздух-вода е изцяло нова - от начало до край. Без никакви компромиси, комбинирани са най-модерните енергийно ефективни компоненти с интелигентна електроника за максимум ефект. Например, за върховата си ефективност, термопомпата не само ползва енергията от въздуха, но и отделяната топлина от електронните компоненти!

COP (A7W35 стандарт EN14511) до 5,1 и SCOP до 4,84 (според типа). Работен диапазон на термопомпата при външна температура от -20 до +46 °C. Инверторна технология. Максимална температура на подаваната вода за отопление до 62 °C.

Термопомпа въздух вода Compress 3000 AWS BOSCH

termopompa-price Термопомпа въздух вода Compress 3000 AWS включва външен и вътрешен модул. Двете тела са свързани с линията на хладилния агент. Новата система термопомпи е с модулиращ външен модул, така че подаваната мощност от помпата на отоплението винаги е адаптирана към топлинното потребление на системата и подгряването на БГВ е осигурено по всяко време. Предлагат се два варианта на вътрешния модул за монтаж на стената: за един или за два енергийни източника /хибридна термопомпа/.

Термопомпа Bosch Compress 3000 AWS се предлага като стандартно оборудване и за отопление, и за активно охлаждане. Благодарение на вътрешната помпа, отоплителният кръг може да се свърже директно с термопомпата. Отоплителният кръг е оборудван с интегрирана високо ефективна помпа, предпазен клапан, датчик за налягане и обезвъздушител.

Висока ефективност, COP до 4,8 (съгласно стандарт A7/W35 EN14511). Термопомпата може да работи дори при външна температура -20 °C. Модулация на мощността с помощта на инвертор. Максимална температура на подаваната вода за отопление до 55 °C.

Хибридни термопомпи Compress 6000 AWS и Compress 3000 AWS

С хибридните термопомпи Compress 6000 AWS и Compress 3000 AWS можете да оптимизирате разходите си за отопление. Когато добавите хибридната термопомпа въздух вода към Вашата отоплителна инсталация, винаги ще можете да използвате по-евтината енергия като предварително в менюто зададете актуалните цени на електрическата енергия и цената на горивото, което използвате /газ, нафта или пелети/. Термопомпата автоматично ще избере с кой тип гориво да работи според най-ниската в момента цена и метеорологичните условия.

Термопомпата въздух вода има възможност за надграждане на Вашите инсталации и освен за отопление, термопомпата може да се използва и за охлаждане на жилището и подгряване на топлата вода със соларни панели.

Как работи термопомпата за техническа гораща вода или битова гореща вода?

termopompa-za-topla-voda С изключение на няколко разлики, начинът, по който работи термопомпата за гореща вода, е много подобен на този на отоплителна система с термопомпа въздух-вода. Топлият въздух се приема, охлажда и в процеса пренася енергия към хладилен цикъл, включително хладилен агент. Компресор повишава температурата чрез компресия. Топлообменник пренася топлината към друга система, в този случай резервоара за гореща вода. Помпите и компресорите използват електричество по време на този процес. Следователно най-доброто място за монтаж е мястото, където се генерира отпадна топлина, например в котелното помещение или от отработения въздух на съществуваща вентилационна система. Колкото повече отпадна топлина може да се използва, толкова по-малко електроенергия е необходима за процеса. Това също повишава ефективността на термопомпата за битова вода.

Поддържането на отопление не е възможно с термопомпа за топла вода.

Обща информация за битовите климатици BOSCH

klimatici-bosch Климатиците сплит система от серията Climate на Bosch са с функция и за отопление, и за охлаждане. Ето защо те са перфектното решение не само за горещи дни с външни температури до 50°C, но и създават комфортна атмосфера в дома ви при хладно време. Подходящите филтри подобряват качеството на въздуха и премахват микробите и други нежелани вещества от въздуха в помещението.

Марката Bosch е символ на високо качество. Естествено и серията Climate също съответства на това изискване. Климатикът работи съвсем тихо. В края на краищата, климатичната ви система не трябва да безпокои съседите. И компактният дизайн е качествена характеристика: уредът заема минимално пространство в дома ви. Така много полесно ще му намерите подходящо място.

ЦЕНОВА ЛИСТА 2023 ТЕРМОПОМПИ ВЪЗДУХ ВОДА И КЛИМАТИЦИ BOSCH

Tермопомпи въздух-вода Compress 3000 AWS и Compress 6000 AW

Посрещнете комфорта, който може да почувствате, но за който никога не Ви се налага да мислите. Решение за най-суровите климатични условия от Швеция с термопомпа въздух-вода BOSCH.

По време на нормален режим на работа, термопомпата въздух-вода винаги осигурява повече отоплителна или охлаждаща енергия от консумираното електричество.

ЦЕНИ НА ТЕРМОПОМПИ


Битови климатични системи BOSCH

Ако искате апартаментът или къщата ви да бъдат приятно климатизирани, серията Climate на Bosch е най-доброто решение за вас. С тази климатична система без никакви усилия ще си осигурите приятни и здравословни условия на живот през цялото време.

Открийте технологията за живота, която превръща дома ви в комфортен оазис само с натискане на един бутон.

ЦЕНОВА ЛИСТА


Информационни брошури за термопомпа въздух вода

Колко ток плащате с термопомпа Compress 6000 AW?

Каква термопомпа въздух-вода да избера?

Как работи термопомпата?

Доволни ли сте от термопомпа въздух вода Compress 6000 AW BOSCH?

Колко ток плащате с термопомпа Compress 6000 AW?

Подово отопление с термопомпа въздух вода?

Compress 6000


Съветник за избор на термопомпа въздух вода

Използвайте дигиталния помощник, за да намерите подходящата термопомпа за еднофамилни и двуфамилни къщи.

Този лесен за използване инструмент е за оразмеряване на термопомпа за Вашия проект.

Системата Ви насочва стъпка по стъпка за събиране на основни данни за изчислението и поддържа допълнителна информация като консумация на енергия, нива на звука и данни за производителността.

Всичко е лесно със Съветника за избор на термопомпа въздух вода от Bosch.

Съветник термопомпа


Каква термопомпа да избера?

Каква термопомпа да избера?

Изчисляване на термопомпа въздух вода?

Избор на термопомпа въздух вода BOSCH?

Мощност на термопомпа?

Разход за отопление с термопомпа?

Колко ток плащате с термопомпа въздух вода BOSCH?

Избор термопомпа


Новите термопомпи Compress 3400i AWS

Сега е още по-лесно да постигнете устойчиво отопление. Една термопомпа с три предназначения: новата сплит термопомпа Compress 3400i AWS ще ви осигури максимален комфорт за отопление, охлаждане и подгряване на топла вода. С интелигентната термопомпа на Бош инвестирате в надеждна и перспективна технология, с която ще пестите енергия.

Новите термопомпи Bosch са с атрактивен дизайн, те са изключително компактни и екстремно тихи. Нивото на шум на външния модул на Compress 6000 AW е 40 dB.

Tермопомпа 3400i AWS


Tермопомпа Compress 3000 AWS и Compress 6000 AW

Термопомпите въздух-вода все повече се налагат в домакинствата като надеждно и ефективно решение за отопление, топла вода и активно охлаждане. Технологията им е подобна на тази на хладилника и се ползва също толкова лесно. Чрез оползотворяването на свободната топлина от околния въздух термопомпата пести енергия и така инвестицията се изплаща за кратко време.

Термопомпата Compress 6000 AW разполага с интегриран модул за връзка с интернет. Това позволява лесно регулиране на температурата на охлаждане и отопление в дома ви, а термопомпата може да се управлява дистанционно през интернет, ако не сте у дома. Всичко, от което се нуждаете за това, е смартфон и приложението HomeCom Easy.

Tермопомпа BOSCH


Tермопомпи за топла вода Compress 4000 DW и Compress 5000 DW

Compress 4000 DW и 5000 DW са нови термопомпи за гореща вода, които предлагат високо ниво на удобство при топла вода. Собствениците се възползват от безплатната топлина от околната среда - и големи икономии на енергия. Резервоарът за съхранение от 270 литра на Compress 5000 DW е подходящ за по-големи домакинства. Предлага се с вход за вътрешен и външен въздух. Compress 4000 DW за използване на въздух на закрито се използва и при модернизацията благодарение на компактните си размери и странично прикрепените въздушни шахти за монтаж в помещения с ниски тавани.

Tермопомпи DW BOSCH


Битови климатици BOSCH

Уредът е по-лесен за управление, отколкото си мислите. Наред с многобройните предварителни настройки, удобните функции „Тих режим“, „Следвай ме“, самопочистването и автоматичните функции „модулиращ температурен контрол и контрол на въздушния поток“ допринасят за потребителския комфорт.

Kлиматици BOSCH


Tермопомпи Compress 3000 AWS и Compress 6000 AW

Термопомпите набират популярност от години и вече изпревариха отоплението на газ в новите сгради.

Термопомпите Ви дават възможност да използвате безплатно като топлина енергията от земята, подпочвената вода или въздуха. При това те са изключително ефективни: само с 1 kW електричество могат да се произведат до 5 kW топлина – според коефициента на производителност.

Tермопомпи BOSCH