pres-fitingi-adaptori-kompresionni-fitingi-medna-tryba

Прес фитинги и адаптори за полиетиленови и многослойни тръби GIACOMINI


Фитинги и адаптори за тръби GIACOMINI

Прес фитинги GIACOMINI

pres-fitingi-za-polietilenovi-i-pex-al-pex-trybi Прес фитинги GIACOMINI се използват за разпределение на топла и студена вода във водопроводни и отоплителни инсталации.

Широката гама от фитинги и размери, подкрепени от компоненти, съвместими с най-често използваните системи позволява широк избор на материали, както и направата на всяка инсталация по традиционния начин посредством разпределителни колектори и гъвкави синтетични тръби PE-X и Pb или полутвърди многослойни тръби.

Особено внимание е обърнато на дизайна при производство на фитинги за да се гарантира висока сигурност на инсталациите, а също лесен и бърз монтаж. Въведени са редица нововъведения като разкроена пресова втулка от неръждаема стомана за улеснение монтажа на тръбите, ограничителен пръстен, изолиращ сепаратор при работа с многослойни тръби (не позволява контакта между фитинга и алуминиевия слой което възпрепятства електрохимичната корозия).

profili-na-instrumenti-za-pres-fitingi Фитингите се доставят напълно сглобени и опаковани в кутии като размера на тръбите за които са предназначени са ясно видими на опаковката и щамповано върху самия фитинг.

Обозначението “RM series” указва, че фитингът може да се използва с прес инструменти с профил на главата TH-H-U.

ВАЖНО за фитингите за полиетиленови и многослойни PEX-AL-PEX тръби

В случаи, когато инсталацията е положена в стената или замазката, трябва да се избягва контакт между циментовата смес или варовата шпакловка и металните компоненти.
Препоръчва се елементите, подлежащи на периодичен контрол да бъдат инсталирани в пластмасова кутия.

ЦЕНОВА ЛИСТА 2022

РАЗГЛОБЯЕМИ ФИТИНГИ GIACOMINI

GIACOMINI разглобяеми фитинги комплект тяло + адаптор за тръби PEX-AL-PEX и PE-X. Приложение при инсталации за питейна вода и отопление.
В съответствие със стандарти БДС EN 681-1 и БДС EN 1254-2.

ЦЕНОВА ЛИСТА


ПРЕС ФИТИНГИ

Giacomini фитинги с механична компресия „прес фитинги” RP и RM серии за тръби Pe - X, Pb или многослойна PEX-AL-PEX, отговорят на изискванията на EN 1254-3, съответно БДС EN 1254-3:2001.

ЦЕНОВА ЛИСТА


ФИТИНГИ ЗА ГАЗ ЗА МЕДНИ ТРЪБИ GIACOMINI

Комплект фитинги за присъединяване към медна тръба в комплект с два пръстена: жълт уплътнителен о-пръстен съгласно стандарт EN 549 и EN 682 и черен О-пръстен за водопровод от EPDM в съответствие с EN 681-1.

ЦЕНОВА ЛИСТА


КОМПРЕСИОННИ ФИТИНГИ ЗА МЕДНИ ТРЪБИ GIACOMINI

Giacomini компресионни фитинги за медни тръби с метален скосен пръстен серия Giaacosun са изработени от месинг и отговорят на изискванията на EN 1254-2, съответно БДС EN 1254-2:2001.
Giacomini месингови компресионни фитинги за медни тръби с метален скосен пръстен са подходящи за използване с топла и студена вода в соларни,отоплетилни исанитарни инсталации.

ЦЕНОВА ЛИСТА


Технически каталози GIACOMINI

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КАТАЛОГ
ПРЕС ФИТИНГИ, РАЗГЛОБЯЕМИ ФИТИНГИ И АДАПТОРИ

• Корпуса на прес фитингите е от месинг CW617N-12165, със скосен профил на гумата за улесняване вкарването на тръбата във фитинга.

• Двоен уплътнителен пръстен (О-пръстен) в съответствие с EN681-1, подходящ за питейна вода AISI 304r.

• Компресираща втулка на прес фитингите е от стомана инокс AISI 304, със специално разширяване за улесняване на входа на тръбата. Размерът на съответната тръба е ясно лазерно гравиран върху повърхността на втулката. Надписът “RM series” на втулката показва, че прес фитингът може да бъде притиснат с профили на главите, показани в информационния лист.

• Пръстен за спирателна втулка от месинг CW614N-EN12164 с прорези за визуална проверка на правилното вкарване на тръбата до края.

• Изолационна част за свързване на многослойни тръби с алуминий, за да се избегне електрохимична корозия.

Интернационален каталог


ТЕХНИЧЕСКИ КАТАЛОГ
ПРЕС ФИТИНГИ GIACOMINI

Прес фитингите са подходящи за изграждане на отоплителни и водопроводни инсталации. Производствената гама включва голямо разнообразие от компоненти и размери за различни решения за инсталации с полиетиленови и многослойни тръби.

ПРЕС ФИТИНГИ