SISTEMI-ZA-PODOVO-OTOPLENIE-GIACOMINI

ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ GIACOMINI


Подложки за подово отопление SPIDER с намалена височина

Подходяща при реновиране на сгради и ново изграждане

Podlozhka-za-podovo-otoplenie-s-namalena-visochina Подложките за подово отопление от серията KLIMA RENEW са проектирани за да се задоволи растящата необходимост от инсталиране на лъчиста подова система с много намалени височини: идеалното решение за изискванията при ремонт на помещение. Панелът за подово отопление R979S е с усилена полипропиленова решетка. Лъчистите подови системи с панели Spider имат намалена височина, което предлага големи предимства при ремонтни дейности.

Патентованата геометрия използва триизмерна решетка, за да държи тръбата здраво на място по време на операциите по полагане и да я вгражда напълно в замазката, за да се гарантира равномерно разпределение на температурата с ниска степен на топлинна инерция към системата за подово отопление. Иновативната перфорирана издатина прави този панел подходящ за замазки на пясъчна и бетонна основа, както и за саморазливни замазки.

Благодарение на повишената устойчивост на утъпкване, монтажниците могат да поставят тръбата без риск от смачкване.

R979G термоформован изолационен панел от EPS с графит

Подходящ при изграждане на нови подови инсталации

izolacionni-paneli-za-vodno-podovo-otoplenie Термоформован изолационен панел R979G за лъчисти подови системи. Състои се от експандиран полистирол (EPS) с графит и защитен слой от черен термоформован полистирол. Комбинацията от тези два елемента и техните характеристики осигуряват на подложката за подово отопление устойчивост на утъпкване и деформация много по-голяма от традиционните термоформовани панели за подово отопление.

Специалната конфигурация на термоформованата издатина позволява стабилно захващане на тръби за подово отопление с външен диаметър 16-18 мм.

Системите, използващи панели за подово отопление R979G и периферната лента K369, се отличават с висока производителност, намалена инертност /бързо затопляне/ при стартиране на отоплението и отлични звуко и шумоизолационни свойства.

Тръби за подово отопление

Полиетиленови тръби за подово отопление

trabi-i-paneli-za-podovo-otoplenie GIACOMINI е водещ световен производител на продукти за подови и радиаторни отоплителни инсталации, притежаващ множество патенти и иновации в областта на отоплителните инсталации.

Тръбите, през които преминава водата от отоплителната инсталация, играят ключова роля в отоплителни системи. Инженерите и проектантите предпочитат пластични тръби за съвременните инженерни инсталации, защото предоставят много по-повече ползи, независимо от ниския им коефициент на проводимост:

• висока и дълготрайна надеждност, тоест механична устойчивост на стрес от температура и налягане

• без корозия

• голяма гъвкавост при монтажа: гъвкавите тръби позволяват лесно да създават кръгови и спираловидни излъчващи серпентини

• ниска цена, тъй като производственият капацитет на съвременните инсталации непрекъснато нараства.

Гамата лъчисти тръби на Giacomini включва:

• PE-X тръби от омрежен полиетилен

• PE-RT тръби от полиетилен с повишена температурна устойчивост

• PB тръби от полибутилен

• PEX /Al /PEX Многослойни тръби с алуминиева вложка.


ЦЕНОВИ ЛИСТИ 2023 ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ

Подложка за подово отопление THERMILO  НОВО

Качествени подложки за подово отопление с голяма устоичивост на огъване и деформация. Изолационните панели за подово отопление THERMILO се отличават с бързина и лекота на съединяване на панелите и сигурно фиксиране на тръбите.

Подложките за подово отопление THERMILO се свързват със застъпване с което изолацията е плътна и ефективна.

ЦЕНОВА ЛИСТА


Системи за подово отопление GIACOMINI

KLIMA NEW BUILDING SYSTEM - система от панели и подложки за подово отопление при ново строителство. Системата се характеризира с бързина и лекота на съединяване на панелите и позициониране на тръбите.

Предлаганият от фабриката широк спектър изолационни панели за подово отопление спрямо дебелина и различните системи на редене на тръбите, покриват и най-разнородните изисквания на потребителите.

ЦЕНОВА ЛИСТА


Тръби за подово отопление GIACOMINI

R996T GIACOTHERM тръби от PE-Xb (полиетилен със степен на омрежване повече от 70%) могат да се използват за разпределение на вода в отоплителни и/или охладителни подови инсталации. R996T тръби за подово отопление съчетават редица свойства на тръбите от синтетични материали като голяма гъвкавост, висока якост, лесен и бърз монтаж, малки остатъчни напрежения след приключване на монтажа, отлични физико-химични характеристики и добър външен вид.

ЦЕНОВА ЛИСТА


Колектори за подово отопление GIACOMINI

Независимо от типа инсталация – радиаторна, конвекторна или подова, колекторите са най-важният елемент и отговарят за правилното разпределение на дебита на топлоносителя до всеки един консуматор, кога да работи или не работи и каква температура да се поддържа за всеки един отоплителен кръг. Колекторите могат да бъдат с дебитомер, с възможност за монтаж на електрическа задвижка или само със спирателен кран.

ЦЕНОВА ЛИСТА


Технически каталози GIACOMINI

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КАТАЛОГ ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ GIACOMINI

Радиацията е най-естественият физически принцип за предаване на горещо и студено и, следователно, повече уважение към здравето и благополучието на човека. Всички наши лъчисти подови системи са вдъхновени, в тяхната концепция, по този принцип. И всички те са проектирани и произведени изцяло от GIACOMINI.

Интернационален каталог


ТЕХНИЧЕСКИ КАТАЛОГ ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ GIACOMINI

Равномерното разпределение на топлината в помещението, липсата на въздушни течения, без видими уреди отдаващи топлина, събиращи прах и заемащи място, правят подовото лъчисто отопление желаният избор за отопление.

Енергийната ефективност и приятната лъчиста топлина правят инвестицията в подовото отопление на GIACOMINI необходимост за съвременните жилищни и търговски помещения.

Каталог подово отопление


Подово лъчиста система СПАЙДЕР R979S

Панелът за подово отопление R979S представлява усилена полипропиленова решетка, която играе ролята и на арматурен скелет на замазката като увеличава нейната товароносимост и здравина.

Лъчистите подови системи с подложка за подово отопление Spider имат значително по-голямо бързодействие при първоначално загряване. Намалената обща височина на плоскостта, предлага големи предимства при ремонтни дейности.

R979S панел за подово


Изолационен панел за подово отопление R979G

Подложката за подово отопление R979G за подово отопление освен запазването на топлината, осигурява и повишена звукоизолираща защита. Добавеният графит подобрява изолационните свойства на подложката. Изолационният панел R979G е с повишена устойчивост на смачкване и деформиране.

R979G панел за подово


Изолационен панел за подово отопление R979N

Използването на изолационния панел R979N е от голямо значение за запазването на топлината, акамулирана от системата и насочването и към пода на отопляваното помещение. Тази подложка за подово отопление позволява полагането на тръбите за подово отопление диагонално.

R979N панел за подово


ДОБАВКА ЗА ЗАМАЗКА ЗА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ GIACOMINI К376

К 376 е концентрирана висококачествена добавка за замазка за подово лъчисто отопление, предназначена за разреждане на замазка при полагане на подова система за отопление и охлаждане.

Течноста придава на замазката свойствата пластичност и повишена саморазливност. Използването на течноста спомага за безпроблемното и сигурно запълване на празнините между покритието и тръбите, като по този начин избягваме образуването на въздушни слоеве, влошаващи значително ефективността на подово лъчистото отопление.

Добавка за замазка


РЕГУЛИРАЩ КОМПЛЕКТ ЗА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ

Системите за подово отопление обезпечават комфорта в помещенията, при много ниска външна температура, също както класическата система с радиатори. Комфортната среда, която при система с радиатори се създава при температура 20° С, а с подовото отопление се обезпечава при 18° С, вследствие на което избягваме загубите през стените, свързани с разликата между външната и вътрешната температура. Системата с подово отопление, както и всяка друга правилно проектирана система, трябва да има две нива на регулиране - централно и във всяко едно от помещенията.

Комплект R414


ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТЕРМОСТАТИЧНИ ГЛАВИ GIACOMINI

За поддържане на оптимални комфортни условия и намаляване разходите на енергия за отоплителната инсталация е необходим точен контрол на стайната температура. Това се постига с използването на термоелектрически задвижки с ниска консумация на енергия или термостатични глави със сензорен елемент.

R473-R478