Lights

Димоотводи и комини от неръждаема стомана


Представяне на групата POUJOULAT    POUJOULAT

За POUJOULAT

proizvodstvo-na-metalni-komini-i-dimootvodni-trabi Комини Poujoulat е международна група, работеща на пазара на коминни системи. Създадена през 1950 г. в Южна Франция от семейство Coirier. В момента групата има свои клонове в 11 европейски страни, Китай и голяма мрежа от търговски партньори в почти целия свят.

POUJOULAT в България

ТЕРАТЕРМ - сертифициран партньор на POUJOULAT

dimootvodni-trabi-i-komini-za-kamini ТЕРАТЕРМ ООД е официален партньор на Poujoulat Group за България.

ТЕРАТЕРМ ООД, в качеството си на оторизиран официален представител на Комини Poujoulat, извършва продажбите на продукти димоотводни детайли на територията на Република България, с подсигурени складови наличности в гр. София и гр. Плевен, както и изпълнява поръчки за доставка и изработка на продуктите на концерна.

ЕДНОСТЕННИ КОМИНИ И ДИМООТВОДИ ИНОКС

dimootvodni-trybi-f150-f80-f130-f100-f180-f200-f250 Едностенните метални димоотводи се използват за отвеждане на продуктите от горене от отоплителния уред до външната атмосфера.

Монтирането на димоотводната система EASINOX в облицовани комини или шахти, гарантира обезопасяване от пропускане на дим при инсталацията на комина и предпазва от вредното действие на кондензата.

Системата EASINOX се прилага също като свързваща димоотводна тръба, т.е. като връзка на нагревателното устройство котел, камина или печка към основният димоотвод /зидан комин/.

dimootvodni-trybi-s-izolacia-i-metalni-komini-s-izolacia Димоотводните тръби се предлагат с 15 диаметъра: от 60мм до 300мм.
Фабриката произвежда детайли с диаметри до 800мм по поръчка.
За комини с диаметри над 300мм, моля свържете се с отдел обслужване на клиенти.

Патентованото съединение за едностенни детайли на Poujoulat с 50мм дълбочина на сглобката, осигурява отлична стабилност и ефективност на съединението.

ИЗОЛИРАНИ КОМИНИ И ДИМООТВОДИ ИНОКС

metalni-komini-za-kamini Двойно-стенната изолирана коминна система DUALINOX е проектирана да изпълнява изискванията на стандарт EN 1856-1 за отвеждане на изгорели газове от всички видове котли и камини при температура на изгорелите газове до 450°C.

При кондезни съоръжения е задължително оборудването със силиконови уплътнения.

Изолираните димоотводни тръби намират приложение при индивидуални, многофамилни, обществени и промишлени сгради.

dimootvodi-inox-i-komini-za-kamini Димоотводните тръби се предлагат с 10 диаметъра: от 80мм до 300мм.
Фабриката произвежда диаметри до 750мм по поръчка.
За комини с диаметри над 300мм, моля свържете се с отдел обслужване на клиенти.

Използваната изолацията от минерална вата с дебелина 25мм с висока плътност (100 кг/м3) осигурява висока термична устойчивост на продукта, избягвайки топлинни мостове.

Изолираните димоотводни тръби могат да се поръчат и с дебелина на минералната вата 50мм (100 кг/м3).

ЦЕНОВИ ЛИСТИ 2022

ЕДНОСТЕННИ КОМИНИ И ДИМООТВОДИ ИНОКС POUJOULAT

dimootvodi-inox-i-komini-za-kamini-cena

Системата EASINOX се използва за монтаж в съществуващите тухлени комини, които не могат да гарантират безопасна употреба, за да се приведе в съответствие с действащите правила за строителство и сигурност.

EASINOX е лазерно заварена едностенна тръба от неръждаема стомана за димни газове. Тя може да се използва като димоотводна тръба поставена вътре в тухлен комин и/или като свързваща димоотводна тръба за уреди на твърдо гориво и като димоотводна система за газови и нафтови уреди.ЦЕНОВА ЛИСТА


ИЗОЛИРАНИ КОМИНИ И ДИМООТВОДИ ИНОКС POUJOULAT

izolirani-trybi-za-komin-ceni

Минералната вата с 25 мм дебелина и плътност 100 кг/м3 осигурява изключителни топлинни свойства, което гарантира реалното разстояние от 75 mm до горимите елементи на сградата при 1000°C.ЦЕНОВА ЛИСТА


ОПОРИ ЗА КОМИНИ И ПОКРИВНИ ДЕТАЙЛИ ЗА ДИМООТВОДИ

opori-za-inoksovi-komini-i-pokrivni-detaili-za-dimootvodi

Голямо разнообразие от опори /наклонени, носещи, регулируеми, обикновенни, фиксиращи и други/, покривни елементи и обшивки за преминаване през покрив на димоотводни тръби под различни градуси на покрива.

Системи за преминаване на димоотводи през стени, подове и тавани

opori-za-inoksovi-komini-i-pokrivni-detaili-za-dimootvodi

Цени на елементи и системи за преминаване през стени, подове, тавани и покрив на димоотводи и комини. Разнообразие от решения за всякакви типове сгради - дървени къщи, пасивни къщи и тухлено жилищно строителство, отговарящи на изискванията и стандартите за пожарна безопастност.

КОАКСИАЛНИ /ДВОЙНИ/ КОМИНИ ЗА ГАЗОВИ КАМИНИ

komini-za-gazovi-kamini-ceni

Концентричният димоотвод BI-GAS позволява извеждането на отработените газове и захранването с пресен въздух на камината, необходим за изгарянето на горивото. Това ново поколение димоотводни системи оптимизира работата на цялата инсталация и може да се използва, за изграждане на нови еднофамилни къщи и за обновяване и оборудване на съществуващи сгради, където целта е да се намалят разходите за потребление на енергия и отопление.

КОМИНИ И ДИМООТВОДИ ЗА КАСКАДИ С ГАЗОВИ КОТЛИ

komini-i-dimootvodi-za-gazovi-kotli-v-kaskada

С металните иноксови димоотводни тръби лесно и бързо можете да изградите комбинация на 2, 3 или 4 котела от една и съща мощност или комбинация от различни газови котли постигайки сигурна и безпроблемна работа на газовите уреди. Сглобяемите комини са много подходящи и сигурни за изграждане на нови сгради и за обновяване и оборудване на съществуващи сгради, където целта е да се намалят разходите за потребление на енергия и отопление.

ИНСТРУКЦИИ ЗА МОНТАЖ НА ДИМООТВОДИ И КОМИНИ

Интрукция за монтаж на едностенни комини и димоотводи ИНОКС

manual-instruktsiya-za-montazh-komini-i-dimootvodi

За правилният и безопасен монтаж на димоотводните тръби и комини от неръждаема стомана EASINOX, моля запознайте се и спазвайте тези указания за монтаж.

Интрукция за монтаж на изолирани димоотводи и коминни системи DUALINOX

manual-instruktsiya-za-montazh-komini-i-dimootvodi-izolirani

За правилният и безопасен монтаж на изолираните димоотводни тръби и комини от неръждаема стомана DUALINOX, моля запознайте се и спазвайте тези указания за монтаж.

Регулаторни документи и изисквания, установяващи правилата за проектиране и монтаж на комини

instrukzia-proektirane-i-montag-komini-i-dimootvodi

Как да си направим сами комин?

Как да си направим комин в дървена къща?

Какво трябва да бъде отстоянието до запалими материали на димоотводните системи?

Как се изгражда комин за котел?

Как се изгражда комин за камина?

Как да направя изхода на комина, когато строя нова къща и затварям покрива?

Как да инсталирате комин през покрива?

Монтиране на комин в дървена къща.

Правила


ОБЩИ КОЛЕКТИВНИ КОМИНИ ЗА ГАЗОВИ КОТЛИ

kolektiven-komin-za-gazovi-kotli

ТЕРАТЕРМ ООД предлага три основни вида системи за колективни комини за газови котли:

•  Концентрични комини за инсталиране вътре в сградата

•  LAS системи с едностенни общи комини за колективно отвеждане само на отработените газове за инсталиране вътре в сградата

•  Изолирана обща димоотводна система за газови котли за колективно димоотвеждане и захранване с пресен въздух. Монтаж извън сградата - външен монтаж тип С82

За да Ви изготвим наша оферта изпратете запитване със ЗАДАНИЕ.

ЗАПИТВАНЕ-ЗАДАНИЕ


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЩИ КОЛЕКТИВНИ КОМИНИ ЗА ГАЗОВИ КОТЛИ

instrukzia-kolektiven-komin-za-gazovi-kotli

Системите концентрични комини POUJOULAT 3CE P MULTI+ и DUAL HP са сертифицирани за положително налягане при колективно димоотвеждане и захранване с пресен въздух. През един вертикален комин се осъществява отвеждането на отработените газове и захранването с пресен въздух. Малкият размер на системата позволява интегрирането и с други мрежи (ВИК, вентилация и др.) в една и съща техническа шахта. Системата трябва да се инсталира на 20 мм отстояние от други системи.
СЕРТИФИКАТ DOP ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ ЗА ОБЩА КОЛЕКТИВНА ДИМООТВОДНА СИСТЕМА

LAS СИСТЕМИ ЗА ОБЩИ КОЛЕКТИВНИ КОМИНИ за газови котли за отделно отвеждане на отработените газове и доставка на пресен въздух. Отработените газове се отвеждат с обща едностенна система Poujoulat серия EASINOX. За доставка на пресен въздух, независим от въздуха в помещенията, може да се предвиди различна система или от шахта тип C14 или въздух за горене с отделна еднопроходна тръба тип С 83.
СЕРТИФИКАТ DOP ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ се издава само за едностенна обща колективна димоотводна система Poujoulat серия EASINOX.

За разлика от концентричните системи, които имат сертификат за система, при този тип системи DoP декларацията се отнася за едностенните детайли за димоотвеждането. Ако пресният въздух се взима от шахта, следва да бъдат спазени изискванията за шахтовата конструкция и пространството е само за захранване с пресен въздух на газовите котли /в шахтата не може да има разположени други инсталации/. Шахтовата конструкция не е част от сертификата на едностенната димоотводна система и не е предмет на доставката.

ИЗОЛИРАНА ОБЩА ДИМООТВОДНА СИСТЕМА ЗА ГАЗОВИ КОТЛИ POUJOULAT 3CE P MULTI + Extérieur ЗА КОЛЕКТИВНО ДИМООТВЕЖДАНЕ И ЗАХРАНВАНЕ С ПРЕСЕН ВЪЗДУХ. МОНТАЖ ИЗВЪН СГРАДАТА - външен монтаж тип С82

Видове системи


Технически каталози POUJOULAT

Едностенни комини и димоотводи ИНОКС

katalog-komini-neryjdaema-stomana

Едностенните димоотводи от неръждаема стомана, най-често се използват за изграждане на коминна система в шахта или за реновиране на стари комини. Голямо приложение намират и като свързващи елементи между камината или котела и основният съществуващ комин.

Изолирани димоотводи и коминни системи POUJOULAT

dimootvodni-trybi-s-izolacia-ot-nerygdaema-stomana

Двойните димоотводи с изолация са предназначени за използване основно при изграждане на външен комин на сгради, изграждане на комин в дървени къщи и при изграждане на комин с възможна близост до хора, животни и горими материали.

Димоотводни тръби с изолация

izolirani-dimootvodni-trybi-ot-nerygdaema-stomana

Изолираните димоотводи представляват две едностенни тръби между които е пресована изолация, завършващи с мъжка и женска част, оформена за свързване с блокираща скоба с заключване - гарантиращо безпричинна разглобяемост на детайлите.

Комини и димоотводи за газови камини и котли

komini-gazovi-kamini-dimootvodi

Коаксиалните /концентричните/ димоотводи и комини са неразделна част от съвременните газови камини и котли. Концентричният комин комбинира изхвърлянето на изгорелите газове през едната тръба и доставя пресен въздух извън сградата, необходим за горенето, като изходящите газове затоплят входящият пресен въздух, което повишава ефективността на уреда.

Изолирана димоотводна система за генератори THERM GEP

dimootvod-generatori-cena

Електрическите генератори имат повишени изисквания за димоотводната система, поради високото налягане на изходящите газове /до 5000 Ра/ и температура на изходящите газове около 500-650 градуса.

Коминните системи THERM+GEP 50 и THERM+GEP 100 от Poujoulat са предназначени за отвеждане на отрабоетни газове от генераторите.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
ЗА КОМИННИ И ДИМООТВОДНИ СИСТЕМИ POUJOULAT

Димоотводна система за газови котли във вертикален общ комин

komin-gazovi-kotli

3CE P Multi+ е димоотводна система предназначена и сертифицирана за отвеждане на изгорелите газове от газовите котли в общ комин и осигуряване на пресен въздух, необходим за работата на газовите котли.

Общата димоотводна система запазва естетичният външен вид на сградата и осигурява здравословна среда, без изхвърляне на изгорели газове пред прозореца на обитаваните помещения.

Комин за газова камина BI-GAS

komini-za-gazovi-kamini

BI-GAS е сертифицирана димоотводна система от неръждаема стомана за газови камини със затворена камера, извеждаща димните газове и подаваща въздух за горене през концентрична система.

Шумозаглушител за комин от неръждаема стомана

schumozagluschitel-za-inoksovi-komini

При изграждането на коминна система за котли с голяма мощност е важно да се предвиди нивото на шума съпровождащ нейната работа. Обикновенно димоотводната система преминава през етажите на сградата и е възможно предаването на шум от работата на котела към помещенията.

Коаксиална изолирана димоотводна система за камини и печки на дърва

koaksialni-komini-za-kamini-na-durva


Съвременните пасивни къщи и дървените къщи имат необходимост от максимално ефективен и сигурен комин. EFFICIENCE е концентрична изолирана димоотводна система за едновременно отвеждане на изгорелите димни газове и снабдяване с външен пресен въздух на печки за дърва, работещи на естествена тяга.

ЦЕНОВА ЛИСТА ДИМООТВОДИ И КОМИНИ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА - AGOGOS

ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА НАЛИЧНОСТИТЕ

ДИМООТВОДИ И КОМИНИ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА - AGOGOS

vunschni-komini-izolirani

Уважаеми клиенти и партньори,
Поради затварянето на фабриката на гръцкият производител на комини AGOGOS през м. Януари 2017 год., предлаганите към момента продукти са силно намалели /ограничени бройки/.

За допълнителна информация за налични елементи от производството на AGOGOS – сме на Ваше разположение.

ТЕХНИЧЕСКИ КАТАЛОГ - КОМИНИ И ДИМООТВОДИ AGOGOS

catalog-komini-ot-nerajdaema-stomana-izolirani

Коминните системи и димоотводи от неръждаема стомана, освен отличният естетически вид се отличават и с гладка вътрешна повърхност, което е предпоставка за нисък коефициент на триене, минимално задържане на сажди и лесна подръжка и почистване.